- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 1.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 1 |
Koření průměr | 4 |
Sůl | 2 |
Voda | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 7 |
Cibule | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 2 |
Jehněčí průměr | 150 |
Dochucovadla:
1 rovná lžička mleté papriky, mletý pepř, majoránka, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 1985 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme do zlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, kmín, pepř, majoránku a rozetřený česnek. Vše orestujeme do zešednutí masa, podlijeme 200 ml vody, ochutíme solí a přikryté zvolna dusíme do změknutí masa. Poté maso vyjmeme drátěnou naběračkou, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a zarestujeme ji. Zalijeme zbytkem vody a metličkou řádně rozšleháme. Dochutíme solí, vrátíme maso zpět a guláš za občasného promíchání mírným varem provaříme nejméně 10 minut.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.